01
Fotózás
Tervezés és Egyeztetés
A folyamat első lépése a fotós és az étterem közötti megbeszélés, ahol részletesen átbeszélik az étterem igényeit, elképzeléseit és a fotózáshoz szükséges speciális kéréseket. Ebben a szakaszban kerül meghatározásra a fotózás időpontja, a kívánt stílus és a fotózandó étel- vagy belső tér részletei.
02
Fotózás
Helyszíni Felkészülés
A fotózás napján a fotós a helyszínen felállítja a szükséges berendezéseket, mint például a fényeket, kamerákat, és különböző fotózási eszközöket. A helyszíni felkészülés során figyelembe veszik a természetes fényviszonyokat, az étterem belső elrendezését és a kívánt hangulatot.
03
Fotózás
Fotózás
A fotózás során az ételfotós több különböző szögből és beállítással készít felvételeket az ételekről, az étterem belső teréről és az esetleges különleges részletekről. A cél a lehető legjobb vizuális megjelenítés elérése, ami hűen tükrözi az étterem minőségét és hangulatát.
04
Fotózás
Utómunka és Szerkesztés
A fotózás után következik a képek utómunkája, ahol a fotós szerkeszti és finomítja a felvételeket, hogy azok még vonzóbbak és professzionálisabbak legyenek. Ebben a lépésben javítják a színeket, kontrasztot és tisztaságot, valamint esetlegesen eltávolítják a nem kívánt elemeket.
05
Fotózás
Képek Átadása
A szerkesztési folyamat befejezése után a fotós átadja a végleges képeket az étteremnek, általában digitális formátumban. Ezeket a képeket az étterem felhasználhatja weboldalán, közösségi médiában, nyomtatott anyagaiban, vagy akár reklámcélból is.